Charmant en Monumentaal verblijven

Welkom bij Hotel aan de Dam. Ons charmante en monumentale hotel vindt u midden in het monumentale centrum van Middelburg...

Het hotel ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Dam in het centrum van Middelburg. Het monumentale pand uit 1652 is feitelijk het zusje van het Paleis op de Dam in Amsterdam aangezien het door dezelfde architect (Jacob van Campen) is ontworpen.

In die periode groeide onder de VOC de rijkdom van de 'gegoede burgerij' en ontstond de behoefte aan een 'deftiger levensstijl'. Hotel aan de Dam is een voorbeeld van de ingetogen maar tegelijkertijd imposante architectuur uit die periode, ook wel Hollands Classicisme genoemd.

Hotel aan de Dam is een Rijksmonument en één van de oudste panden van monumentenstad Middelburg. Bijzonder is dat veel van de kenmerkende details uit die periode bewaard zijn gebleven. De ornamenten, talrijke schouwen, klassieke meubelen en typerende wanddecoraties spreken tot de verbeelding. Het hotel heeft 13 kamers die allemaal verschillend zijn qua grootte en inrichting.

Rondstruinen in monumentale stad

Middelburg kent een rijke historie die overal in de stad is terug te vinden. Het centrum wordt hoofdzakelijk door Rijksmonumenten gevormd (ca. 1.100) met de Abdij en de Lange Jan (91 meter hoog) als historische blikvangers. Buiten de grote winkelstraten vind je verborgen pleintjes, koffietentjes, leuke winkeltjes of een stadspark. Heerlijk dus om rond te struinen en de sfeer van de oude VOC-stad te proeven.

Eten en genieten

In Middelburg kunt u genieten van de vele verschillende restaurants, terrassen, wijnbars, biercafé's, koffiezaakjes, ijssalons etc. etc. Dat begint al direct naast ons hotel, want hier vindt u Eetcafé De Zwarte Ruiter op 't Witte Paart. Dit  informele eetcafé biedt u een menu met Zeeuwse vlees- en visgerechten van goede kwaliteit in een warme sfeer...  (meer info). In de directe omgeving, binnen 300 meter van ons hotel  vindt u 't Vliegendt Hert, La Piccolo Italia, La Preza, Nummertje 7, De Gouden Bock, Wijnbar De Moriaan, De Juf, en Meekaane

Museum en cultuur

In het Zeeuws Museum, dat is gevestigd in de Abdij, komen oud en nieuw samen. De collectie bestaat o.a. uit wereldberoemde 16e eeuwse wandtapijten, porselein- en schilderijenverzamelingen. De stad staat regelmatig in het teken van culturele evenementen met Het Nazomer Festival als (persoonlijk) hoogtepunt. Twaalf dagen theater en dans op verrassende locaties in Zeeland met het festivalhart in de Abdij van Middelburg. Kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. 

ONTBIJTEN

Geniet van een heerlijk begin van de dag in onze prachtige ontbijtruimte en, indien het weer het toelaat, kunt u ook ontbijten in ons prachtige tuinterras. Het ontbijtbuffet met o.a. verse lokale producten is inbegrepen in de kamerprijs. Indien u specifieke dieetwensen heeft, geeft u dit dan alstublieft tijdig aan ons door.

PARKEREN

In het centrum van MIddelburg geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. De kosten bedragen € 2,30 per uur. Wij hebben hotel-parkeerkaarten beschikbaar waarmee u tegen een gereduceerd tarief van €1,25 per uur kunt parkeren. Dit geldt voor de parkeerplaatsen rechts van het hotel (gezien met het zicht op het hotel). Let op, deze gelden niet voor de parkeerplaatsen links van het hotel. Denk u eraan om ook vóór het inchecken wat geld in de meter te doen? Middelburg hanteert een streng parkeerbeleid. De bewaakte parkeergarage (max. € 10,60 per dag) is op 500 meter loopafstand. Daarnaast is er een gratis parkeerplaats  aan de Oude Veerseweg (P11, Ramsburg) op ongeveer 10 minuten loopafstand van het hotel. Parkeren is altijd uw eigen verantwoording. Het hotel is niet aansprakelijk.

BOEKINGSVOORWAARDEN

Annuleren is kosteloos tot 3 dagen voor aankomst. Bij annulering of no-show wordt 100% van de eerste nacht in rekening gebracht. Op al onze boekingen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing.

 

OUDERDOM KOMT MET GEBREKEN

Ons pand is monumentaal erfgoed, hetgeen natuurlijk zijn charme heeft maar waardoor sommige kamers ietwat gehorig kunnen zijn. 

ROOMSERVICE

Natuurlijk is het mogelijk om uw ontbijt op de kamer te laten serveren. Hier rekenen wij een toeslag van €7,50 per persoon voor. Geeft u dit bij het inchecken alstublieft aan, dan overhandigen wij u een formulier waarop u uw wensen kunt invullen.

FIETSVERHUUR EN STALLING

Wij werken samen met een fietsverhuurder. U kunt van tevoren reserveren.
Uw fiets kunt u in onze afgesloten tuin plaatsen.

 

NIET ROKEN

In ons gehele hotel geldt een ‘niet roken’ beleid. Wanneer wij constateren dat er toch gerookt wordt op de kamer zijn wij genoodzaakt €175,- reinigingskosten in rekening te brengen. Indien het brandalarm afgaat door roken op de kamer, zullen de voorrijkosten van de brandweer à €275,- aan u worden doorbelast.

DE ZWARTE RUITER OP ’T WITTE PAART

Wanneer de deur van ons hotel gesloten is, kunt u inchecken in ons naastgelegen sfeervolle café-restaurant ‘De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart’ waar u ook ‘s avonds kunt borrelen en dineren. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in onze heerlijke tuin waar het goed toeven is in het zonnetje.

RECEPTIE

Ons kleine hotel heeft geen receptie. Wanneer u binnen komt, drukt u dan even op het belletje, dan komt er een collega naar u toe om u te woord te staan of om in te checken. Uitchecken kunt u in ons café-restaurant waar ook het ontbijt plaats vindt. Tussen 7.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds is er altijd iemand ter plaatse aanwezig. Mocht u buiten deze tijden willen in of uit checken, neemt u aan alstublieft tijdig contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

 

MINDERVALIDEN

Ons prachtige monument is helaas geen rolstoelvriendelijke accommodatie. Onze kamers zijn gevestigd op de begane grond, 1e en 2e etage. Er is geen lift en ook de ingang van ons hotel is alleen toegankelijk middels een bordestrap van 5 treden. Houdt u hier rekening mee wanneer u slecht ter been bent. 

KINDEREN EN BABY’S

Kinderen tot 12 jaar zijn welkom. Voor baby’s tot 2 jaar oud (babybedje) rekenen wij een toeslag van € 10,00 per nacht. Voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud geldt een toeslag van € 25,00 per nacht inclusief ontbijt. Er geldt een maximum van 1 extra bed en 1 extra babybed per kamer. De extra bedden kunnen bijgeplaatst worden in onze suites, zowel DeLuxe als de Grand DeLuxe-suites. Beschikbaarheid van een extra bed of babybedje is altijd op aanvraag en dient door het hotel te worden bevestigd. Let op: Toeslagen voor extra bedden worden niet automatisch meegerekend in het totaalbedrag en dienen tijdens het verblijf apart betaald te worden.

DIERVRIENDELIJK

Een hond per kamer is toegestaan. De extra kosten hieraan verbonden zijn €10,00  per nacht. Uw hond mag, mits aangelijnd, mee in ons café-restaurant. Let u op: Toeslagen voor extra bedden of huisdieren worden niet automatisch meegerekend in het totaalbedrag en dienen tijdens het verblijf apart betaald te worden.